Na vsebino

Ljubljanski grad z novim turističnim produktom

17. junij 2022

Namesto klasičnega vodenega ogleda in kosila ali večerje v kateri izmed restavracij vam odslej ponujamo več! Spoznajte Ljubljanski grad skozi doživetje, v katerem preteklosti ne boste le raziskovali, temveč tudi okušali!

1400x780pxCASOVNI STROJ199

Ljubljanski grad je na podlagi lani izdane kulinarične knjige Jedi časov – časi jedi oblikoval nov produkt Kulinarični časovni stroj. Na vodenem doživetju z grajskim vodnikom in v družbi kostumiranih likov boste odpotovali skozi šest prelomnih obdobij, ki so zaznamovala zgodovino gradu in razvoj našega mesta. Ker pa se tokrat zgodovina tudi okuša, vas bosta na vsaki časovni postaji čakala pokušina reprezentativnih jedi iz posameznih obdobij v sodobni preobleki grajskih kuharskih chefov ter izbrana vinska spremljava. Obeta se vam torej šesthodni kulinarični sprehod od Emone do Ljubljanskega gradu kot mestnega simbola. Pa ne le to! Na vsaki izmed kulinaričnih časovnih postaj vas bo pričakala zgodovinska osebnost, ki vam bo hrano postregla na način, kot se za tisto obdobje spodobi, hkrati pa vam bo pobliže predstavila vsakdan, navade in običaje svojega časa.

Vstopite v Kulinarični časovni stroj in okusite grajsko zgodovino! Premiera bo 11. julija; naslednja dva termina sta 8. avgusta in 12. septembra. Za zaključene skupine opisano doživetje pripravimo kadarkoli v letu po predhodnem dogovoru. Vse potrebne informacije in nakup vstopnic najdete na tej povezavi.