Glavni turistični meseci, od maja do konca septembra, prinašajo daljše odpiralne čase Ljubljanskega gradu.
Poletni odpiralni in obratovalni časiZ včerajšnjo otvoritvijo se Gostilna na Gradu, ki je sinonim za izvrstno kulinariko pod taktirko Jezerškovih, predstavlja v novi preobleki.
Novo doživetje okusov in ambientaPonosni na naš novi produkt, tridnevno romantično doživetje, ki vključuje edinstveno ponudbo Ljubljanskega gradu, namestitve v našem studiu Na Stolbi ter spoznavanje in okušanje grajske vinske zgodbe v povezavi s slovensko kulinariko.
Mestni oddih med grajskimi zidovi in trtamiAprila 2014 smo obiskovalce prvič povabili k raziskovanju pestre grajske zgodovine na nekoliko drugačen način – na doživljajski vodeni ogled z naslovom Časovni stroj. Po desetih letih je Časovni stroj še vedno najbolj priljubljena grajska ponudba te vrste. Praznujte z nami in se udeležite brezplačnega vodstva.
Grajski časovni stroj se vrti že deset letZačetek pomladi prinaša rez vinske trte, ki spada med prvo zimsko-pomladno ročno delo v našem vinogradu.
Rez vinske trte v Grajskem vinograduOd danes naprej je obiskovalcem na voljo vsebinsko in tehnično posodobljen Virtualni grad, ki se nahaja pod Razglednim stolpom.
Prenovili smo Virtualni gradSreča in veselje na fotografijah Marjana Cigliča je naslov razstave, ki smo jo ob avtorjevi 100. obletnici rojstva sinoči odprli v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu.
Naj vam izbrane fotografije Marjana Cigliča narišejo nasmeh na obrazMed februarjem in aprilom 2024 bodo na Ljubljanskem gradu in tirni vzpenjači potekala obnovitvena in nujno potrebna dela. Obiskovalce prosimo za razumevanje, upoštevanje varnostnih navodil in potrpežljivost.
Nedavno prenovljeni zadnji prostor na Gradu – Kazemate omogočajo izvedbo različnih kulturno-umetniških dogodkov; prvega smo pripravili sinoči z odprtjem razstave Mizoginija.
V prenovljenih Kazematah razstavlja Silvan OmerzuOb osrednjem kulturnem prazniku na Ljubljanskem gradu pripravljamo pester
kulturni program z brezplačnimi vodenimi ogledi za otroke in odrasle.