Na vsebino

Razgrnili smo rdečo preprogo …

30. junij 2023

… po njej so se sinoči sprehodili številni obiskovalci, ki so prišli na otvoritev razstave Jadrana Lazića – Na rdeči preprogi.

Otvoritev Jadran Lazić: Na rdeči preprogi. Foto: Miha Mally
Otvoritev Jadran Lazić: Na rdeči preprogi. Foto: Miha Mally

Za nami je prijeten otvoritveni večer v družbi Jadranovih prijateljev, ljubiteljev fotografske umetnosti, obiskovalcev Ljubljanskega gradu in Galerije Fotografije …, pred nami pa dva meseca trajajoča razstava Jadrana Lazića v Palaciju in Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu. Z zanimanjem smo prisluhnili kateri izmed pripovedi, ki jih je prvi t.i. jugoslovanski paparac Jadran Lazić doživel ob fotografiranju slavnih oseb iz sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja. Predvsem pa kot pravi sam: »… sem imel do vseh vedno spoštljiv odnos«. Verjamemo, da je tudi zato v svoj objektiv lahko ujel tako slavne hollywoodske zvezde kot npr.: Jodie Foster, Sylvestra Stallona, Romana Polanskega, Roberta De Nira, Elizabeth Taylor, Davida Bowieja … in številne druge, tudi jugoslovanske umetnike.

Da je Jadran Lazić tudi danes spoštovanja vreden umetnik, so izkazali tudi številni gostje iz različnih sfer javnega življenja, ki so prišli na sinočnjo otvoritev.

Vabljeni na Rdečo preprogo tudi vi; razstava je na ogled vsak dan med 9. in 20. uro.