Na vsebino

Ta veseli dan kulture vabi

29. november 2023

Ob obletnici rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna vabljeni, da brezplačno obiščete Ljubljanski grad in spoznate številne zanimive programe za njegovimi zidovi.

1200x800pxVizual TaVeseliDanKulture web 2024

Na Ljubljanskem gradu vas bodo pričakale stalne razstave Grajsko orožje, Slovenska zgodovina in Lutkovni muzej, ogledali si boste lahko kratek predstavitveni film o zgodovini Grajskega griča in Ljubljanskega gradu v Virtualnem gradu, se povzpeli na Razgledni stolp ali se udeležili katerega izmed vodenih ogledov za otroke (Friderikove preizkušnje, Po poteh cesarja Friderika III. Habsburškega, pobeg viteza Erazma) in odrasle (Časovni stroj: od Emone do mestnega simbola, klasičen vodeni ogled po Ljubljanskem gradu).  Število mest na vodenih ogledih je omejeno; potrebne so spletne prijave na www.ljubljanskigrad.si

Za prihod na Ljubljanski grad priporočamo prihod s tirno vzpenjačo; tega dne velja enotna znižana cena za povratno vozovnico. Pridružite se nam in doživite prijeten nedeljski dan na najvišji točki v prestolnici.